Nieuwe gymzalen voor Gymnasium Novum en Sint-Maartenscollege

Wethouder Juliette Bouw van gemeente Leidschendam-Voorburg heeft de winnaars van de prijsvraag voor de nieuwe naam van het gymzalencomplex aan de Marcellus Emantslaan bekend gemaakt.

Uit 350 inzendingen heeft een jury, bestaande uit de rectoren en schoolbestuur, een naam gekozen. Omdat vier inzenders dezelfde naam hebben ingeleverd, zijn er vier winnaars: 

Jip van Wilgen, Bart van der Poel, Joey Sahdew en Pieter de Stigter.

De naam wordt “Novum-Maartenshal” en is herkenbaar voor de leerlingen van beide scholen.

Wethouder Bouw: “Hartstikke mooi dat leerlingen en docenten betrokken zijn bij de nieuwe naam. Als wethouder onderwijs ben ik blij dat we nu eindelijk de voorzieningen van Gymnasium Novum kunnen realiseren. Daarnaast was de voormalige hal van Sint- Maartenscollege aan het eind van de levensduur. Deze gymzalen zijn zo gebouwd dat ze ook bij een nieuwe opzet door beide scholen gebruikt kunnen worden.”

Rector Ajolt Elsakkers van het Sint-Maartenscollege: “Fijn dat de nieuwe naam herkenbaar is voor de leerlingen van beide scholen. Ook is het leuk dat deze nieuwe naam door zowel leerlingen van het Sint-Maartenscollege als leerlingen van het Gymnasium Novum is ingebracht. We zijn momenteel bezig met de werving voor het komende schooljaar. Het is jammer dat de nieuwe gymzalen er nog niet staan en die kunnen laten zien, maar onze toekomstige leerlingen zullen straks geweldig mooie voorzieningen hebben.”